Sunday, September 23, 2012

Macbook oh macbook??

Assalamualaikum

lame tak menaip.. sibuk dengan keje keje.. keje sekolah pun dah start dapat... jadi memang tak berapa nak berkesempatan nak menulis blog.. lagipun hidup aku.. bukan ada kisah menarik pun untuk di share.. haha..

tapi sekarang.. aku tengah giat nak cukupkan knowledge n duit untuk bukak kompeni IT sendiri.. main fokus mungkin pada development sistem aje dulu.. masuk la tu buat website.. portal.. ape ape la yg berkaitan.. tak tau la macam mana kalau dah bukak nanti..mungkin skop tu jadi makin besar.. heh..

selain dari itu, aku sekarang tengah kumpul duit.. nak beli macbook.. hehe.. gian nak pakai macbook.. sebab aku pernah try yg kawan punya macbook air.. bestttt.. sangat best.. hahaah.. memang pening la sebab tak biasa.. tapi entah.. perasaan tu best.. mungkin sebab harga dia mahal kot.. tu yg rasa best.. heh..

berkenaan dengan web freelance aku.. squarework.net alhamdulillah dah makin ramai mintak aku buat web n sistem untuk dorang.. tapi macam biasa.. yang kecik kecik je dulu aku dapat ambil.. yang sistem aku bole pulun setiap kali study n lepas siap keje opis.. tapi alhamdulillah lah kan.. ada rezeki Allah nak bagi.. kalau ada yang nak buat web atau sistem.. bole la contact aku dekat situ.. feel free to drop any comment atau ape ape.. heh..

dalam web squarework tu jugak.. ada aku letak nota.. nota nota programming yang aku rasa aku leh rujuk n baca time time bosan.. sape sape yang rasa nak join aku tulis nota tu.. email aku.. nnt aku setting camne.. sebab aku memang nak banyakkan nota dalam tu.. nota nota programming la.. tak kisah language ape.. html pun tak kisah.. heh..

aku memang hari hari sekarang ni melepak opis je.. sebab malas nk bawak balik laptop opis ni ke rumah.. berat weh.. haha.. ( nak beli macbook ringan sikit ) .. aku dah la naik motor je.. hehe..

ok lah.. chow.. nak balik.. esok kelas.. satu assignment pun x siap lagi.. hahaa.. masak..

No comments: