Friday, April 13, 2012

terus terang...

assalamualaikum..

keje makin banyak.. tak kira keje sekolah.. keje opis.. keje freelance.. tak terkejar.. banyak masa dok melayan running man lagi.. sape suruh.. haha..

dua tiga minggu ni aku tido pun tak berapa nak lena.. kejap kejap terjaga.. it been 2 years kan.. heh.. and i still afraid each time i went to gombak atau keluar dari shah alam.. takut terserempak.. .. dan each time nak balik ke pahang.. mesti lalu dekat masjid tu.. hati sakit sangat.. haish.. kemende tah..

kalau kereta dan keluar.. aku nak balik pahang ikut negeri sembilan.. atau mana mana la.. asalkan aku tak lalu dah situ.. heh..

tahun depan.. tahun yang kena keje keras 1000000x.. sebab dah start banyak komitmen.. harapnya dah habis belajar.. nak try try sambung master.. itu pun kalau terasa hati nak sambung la.. macam susah je.. aha.. entah la..

gesaan dari beberapa pihak jugak dah kena pertimbangkan.. takut jugak kalau kena bawak calon balik kampung.. masak la.. nanti kalau dah kawen.. takut tak bole nak manja dengan mak ayah.. orang yang aku paling tak nak berpisah.. heh.. sori lah... manja dengan mak ayah sangat seronok..

ni dahh 26 tahun. perangai kena makin ubah.. baran mmg kena buang terus.. malas pun kena tolak tepi dah.. tak boleh nak leisurely hidup macam dulu lagi.. macam mana nak tanggung family kalau perangai macam dulu ye dak.. si ina dengan siti pun dah anak dua agaknya.. jeles oh..

semalam lepak lepak dalam server.. bebudak ni borak pasal kawen.. ada yang nak kawen dah.. ada yang still merancang.. aku je yang takde ape ape plan.. heh.. malu jgk.. dorang muda lagi.. baru 22 23 je umur.. dah nak kawen.. aku ni? oh..

tapi sebenarnya.. aku takut sangat nak kawen.. bukan sebab komitmen ke ape.. tapi aku ni pesen buat silap banyak.. aku takut nanti berlaku kesilapan.. mungkin dalam percakapan.. perbuatan.. dah la aku ni pesen jeles melampau.. haha.. kena buang perangai tu..

haish.. entah lah.. serabut aku pikir pasal mende masa depan ni..

3 comments:

oren merah said...

biasala..belom kahwin akan fikir macam2.
bawak calon balik kamoung dulu.lepas go with the flow.woha!

stiffler said...

sorry to interupt.

so ,apa masalah lalu depat masjid?

F. Hanim M. said...

zizee, zizee..*geleng-geleng*
heh..